Oktoknopie
Gleevers Dagboek
Felix Flux
Nadat ‘Kanaal 13’ werd stopgezet in Eppo Wordt Vervolgd, wilde Gerard alles op alles zetten om in het blad terug te keren. Dat gebeurde met het ‘Felix Fluxmuseum’, een klassieke avonturenstrip, vanaf 1990 in de opvolger van Eppo, Sjors en Sjimmie-stripblad. Gerard schreef de strip samen met Kees de Boer en tekende het zelf. . . . .
Dik van Dieren
Na de onvrijwillige stop van het ‘Felix Fluxmuseum’ bij Sjors en Sjimmie stripblad bood Gerard de strip aan bij het Belgische Suske en Wiske weekblad. Deze waren niet geinteresseerd maar hij mocht wel een nieuwe strip ontwikkelen. Dat werd ‘Dik van Dieren en Zo’. . . .
De Vloek van Bangebroek
René Meulenbroek van Studio Arnhem was geestelijk vader van de strip Aargh!, een krantenstrip over filmmonsters, die het nooit tot publicatie schopte. Als nieuwe Studio Arnhemlid blies Gerard de strip in 1983 nieuw leven in onder de naam ‘De Vloek van Bangebroek’. Hij voegde de nieuwe setting toe, een bekrompen dorpje met zijn inwoners. . . . .
De Weerwolfwezen
Gemengd Dubbel
‘De Weerwolfwezen’ waren figuren uit de boekenreeks van Paul van Loon en Hugo van Look. In 2013 wilde Zwijsen het Dolfje Weerwolfje magazine meer bevolken met Paul van Loonfiguren en de Yeti’s moesten plaatsmaken voor ‘de Weerwolfwezen’.
Eind 1996 werd Gerard benaderd om een wekelijkse familiestrip te maken voor Tros Kompas. ‘Het Kanaal 13-duo’ werd weer samengebracht en Jan van Die bedacht een multicultureel gezin en schreef de scenario's. De strip zou lopen tot 2005. Er verschenen eind vorige eeuw drie albums en een digitale versie in 2010. In 2021 maakte de strip een comeback in het stripblad Eppo, startend met een cover een een nieuwe aflevering.
Suske en Wiske
Pim, Pam & Pluis
In 2016 lanceerde uitgeverij Standaard ten bate van SOS Kinderdorpen een 6-tal stripalbums van ‘Suske en Wiske’ geschreven door BNers en getekend door Nederlandse striptekenaars. Gerard Leever werd gekoppeld aan Aaf Brandt Corstius en dit resulteerde in het verhaal ‘De Pientere Pop’. . . . .
‘Pim,Pam & Pluis’ is één van de strips die Gerard ontwikkelde voor uitgeverij Zwijsen. De strip leunt qua thema sterk op het al eerder gestopte ‘Dik van Dieren en zo’. De strip startte in 2007 in het blad Roetsj! en werd 20 keer gepubli- ceerd als 1-pagina strip geflankeerd door een serie strip-tekenlessen van de muis Pluis. De bundeling van dit alles werd bekroond als beste jeugdalbum van 2013.
Kinderen uit verschillende verre landen bevolken een weeshuis onder de strikte leiding van Moema. Gerard schreef en tekende de strip tot het blad er de brui aan gaf in 2019. Het kwam tot een bundeling in de serie Avi-lezen met Paul van Loon.
Gerard Leever hield in zijn diensttijd in 1979 en 1980 een getekend dagboek bij. Toen hij dat boek later bij het stripinformatieblad Striprofiel liet zien, leidde dat tot een tweepaginastrip in dat blad dat later onder de titel ‘Gleevers Dagboek’ voortgezet zou worden. De strip werd steeds persoonlijker en was daarmee een voorloper van de vele autobiografische strips die nu het striplandschap bevolken. . . . .
Halverwege de 80er jaren was uitgeverij Malmberg op zoek naar nieuwe strips voor hun tijdschrift Taptoe. Gerard was destijds verbonden met Studio Arnhem en werd samen met Hanco Kolk gevraagd om ieder een strip voor het blad te maken. Oktoknopie, een zeer handige knuffel die tot leven kon komen en met het jongetje Jopie allerlei avonturen beleefde, sierde al gelijk de achterkant van het blad. De inkleuring werd uiteraard verzorgd door Wilma Leenders die Oktoknopie ook zijn karakterestieke stippen gaf. . . . .
De Yeti’s
Kanaal 13
Ben Benieuwd
In 2006 brainstormde Gerard met een aantal collega’s over een nooit te verschijnen kinderstripblad. Eén van de projecten die daar uit voort kwam was ‘de Yeti’s’, een groepje kleine yeti’s die samen een grote yeti konden vormen om avonturiers af te schrikken. Een 4-paginaverhaal werd samen met Patty Klein gemaakt, maar het idee bleef daarna liggen. . . . .
Toen uitgeverij Zwijsen in 2010 begon met het Jeugd Journaal Magazine werd Gerard gevraagd een strip te maken. Gerard opperde een idee dat hij al jaren in z’n laatje had liggen. Een ruimtereiziger die op een verre planeet terecht komt. ‘Ben Benieuwd’ legt de aardse actualiteit uit aan buitenaardse wezens. . . . .
Toen in 1985 Wilbert Plijnaar en Jan van Die een aantal stripseries ontwikkelde voor ‘Eppo Wordt Vervolgd’ zat daar ook een idee bij voor een strip over een televisiestationnetje. Gerard werd als tekenaar aangezocht. De strip, door Gerard en Jan verder ontwikkeld, verlegde de grenzen binnen het blad en kreeg regelmatig te maken met censuur. . . . .
Als gevolg van bezuinigingen werd de serie in 1986 al stopgezet. Het kwam in 1987 tot een album bij uitgeverij Divo en in 2010 tot een digitale uitgave voor de Ipad.